ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ПО ТРЕТ ПАТ Печати

Во сабота (08.08.2015 година) во раните утрински часови ќе се изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција). Прскањето на комарци ќе биде извршено на територијата на Општина Дорјан со вкупна површина од 600 ха – едно прскање. Со дезинсекцијата ќе биде третирана вкупна површина од 600 хектари, со високо квалитетен инсектицид кој се употребува во овој период од годината.

Се известуваат сопствениците на пчелните семејства од подрачјето на Општина Дојран во наведениот период да ги превземат сите мерки за заштита на пчелните семејства.